General Knowledge Questions and Answers – About World’s Rivers

Question Answer
1 Q. Which is the largest river in the world? Ans: Nile River
2 Q. What is the name of the deepest river in the world? Ans: The Congo River
3 Q. What is the deepest freshwater river in the world? Ans: Lake Baikal
4 Q. What is the smallest river in the world? Ans: Roe River
5 Q. What is the name of the widest river in the world? Ans: Amazon River
6 Q. What is the cleanest river in the world? Ans : River Thames
7 Q. The river Yangtze is located in which country? Ans: China
8 Q. What is the shortest river in Scotland? Ans: River Morar
9 Q. What is the most polluted river in the world? Ans: Citarum River
10 Q. What is the main river in Scotland ? Ans: River Tay
11 Q. The Yellow River (Huang He) is in which country? Ans: China
12 Q. Which is the cleanest river in the India? Ans: Narmada
13 Q. The river Lena is in which country? Ans: Russia
14 Q. What river in the world flows backwards? Ans: Mississippi River
15 Q.The river Mekong is a famous river in which continent? Ans: Asia
16 Q. The river Murray Darling is in which country? Ans: Australia
17 Q. The river Volga is a famous river in which country? Ans: Russia
18 Q. The river Yukon is a famous river in which continent? Ans: North America