General Knowledge Questions and Answers – Sports

Question Answer
1. In 1924 the first winter Olympics was held in ? Ans: France
2. 2010 Commonwealth Games held in ? Ans: India
3. Oval stadium in England is associated with ? Ans: Cricket
4. 2010 World Cup football tournament was held in? Ans: South Africa
5. The maximum number of Gold medals in Olympics 2008 was won by ? Ans: U.S.A.
6. Eden Gardens in Kolkata is ……… stadium.? Ans: Cricket
7. The 2014 football world cup held in? Ans: Brazil
8. Ronaldo is associated with ? Ans: Football
9. Icc’s 2007, the World Cup Cricket was held in ? Ans: West Indies
10. How many gold medals won by India in 2010 Commonwealth Games ? Ans: 38
11. 2009 Davis cup was won by ? Ans: Spain
12. The 2008 Olympics was held at ? Ans: Beijing
13. The head quarters of International Olympic Committee is at ? Ans: Lausanne(Switzerland)
14. First Indian woman to win WTA singles title is ? Ans: Saniya Mirza
15. The game of hockey originated in ? Ans: France
16. Ricky Ponting is also known as what? Ans: Punter
17. World’s most ancient game is ? Ans: Wrestling
18. How long are professional Golf Tour players allotted per shot? Ans: 45 seconds
19. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run? Ans: Kamaljit Sandhu
20. The National Game of India is ? Ans: Hockey
21. When was Amateur Athletics Federation of India established? Ans: 1946
22. The National Game of Japan is ? Ans: Jujutsu
23. India won its first Olympic hockey gold in ……. ? Ans: 1928
24. Who won the 1993 “King of the Ring”? Ans: Bret Hart
25. Where did India play its 1st one day international match? Ans: Headingley
26. The nickname of Glenn McGrath is what? Ans: Pigeon
27. Which cricketer died on the field in Bangladesh while playing for Abahani Club? Ans: Raman Lamba
28. Who was the 1st ODI captain for India? Ans: Ajit Wadekar
29. Where did the 1st ODI match was played in India? Ans: Ahmedabad
30. Who was the first captain of Indian Test team? Ans: C K Nayudu
31. Which country won the Cricket World Cup in 1999? Ans: Australia
32. What is the name of the person that controls a football match? Ans: A referee
33. The Asian Games were held in Delhi for the first time in…? Ans: 1951
34. In what year was the first international cricket match held? Ans: 1844 between Canada and the USA
35. When was the first cricket Test match played? Ans: 1877
36. ‘Dizzy’ is the nickname of what Australian player? Ans: Jason Gillespie
37. The nickname of wicketkeeping great Rod Marsh was what? Ans: Lagoon
38. Which city of United States hosted Olympic Games in 1996? Ans: Atlanta
39. How many players are there in Water Polo team? Ans: 7
40. The 13th Asian Games were held in Ans: Bangkok
41. Maradona is a famous player associated with? Ans: Football
42. In which city the Asian Games first took place? Ans: New delhi
43. Wimbledon is a place connected with Ans: Lawn Tennis
44. First Olympic Games were held in Ans: 776 BC
45. The famous player ‘Pele’ is associated with which games? Ans: Football
46. What is the length of each stump in the cricket? Ans: 28 inches
47. Which is the national sport of Canada? Ans: Lacrosse/Ice hockey
48. The ‘Agha Khan Cup’ is associated with which game? Ans: Hockey
49. Which country had started Football World? Ans: Uruguay
50. Who was the winner of Football World Cup in 2010? Ans: Spain