General Knowledge Questions and Answers – About World’s Lakes

Question Answer
1. What is name of the world’s largest lake ? Ans: Caspian Sea
2. In which country is the Great Salt Lake? Ans: United States
3. The world’s largest lake is located in __________ Ans: Asia
4. Ladoga is the largest lake in Europe. In which country it is ? Ans: Russia
5. In which country is the Great Slave lake ? Ans: Canada
6. Lake Baikal is the deepest lake in the world. In which country it is ? Ans: Russia
7. Winnipegosis is a lake. In which country it is ? Ans: Canada
8. In which countries Lake of the Woods is neighboured ? Ans: Canada-United States
9. What is name of the highest lake in the world ? Ans: Lake Titicaca
10. In which country Lake Victoria is not neighboured ? Ans: Democratic Republic of the Congo
11. What is name of the world’s longest freshwater lake ? Ans: Tanganyika Lake
12. Qinghai Lake is the largest lake in East Asia. In which country it is ? Ans: China
13. In which country is the Great Bear Lake ? Ans: Canada
14. Khanka is a lake. In which continent it is ? Ans: Asia
15. The lake Superior is located in __________ Ans: North America
16. What is name of the world’s largest permanent desert lake ? Ans: Lake Turkana
17. What is name of the world’s largest subglacial lake ? Ans: Lake Vostok
18. What is the oldest lake in the world ? Ans: Lake Baikal
19. What is name of the great lake in the Africa ? Ans: Lake Victoria
20. What is the clearest lake in the world ? Ans: Blue Lake
21. What is name of the deepest lake in North America ? Ans: Great Slave Lake
22. What is the smallest lake in the world ? Ans: Lake Baikal