Miscellaneous General Knowledge Questions and Answers

1. In which country did the `sauna’ originate? Ans. Fin
2. On which day and which year did America declare itself an independent country? Ans. 4th July 1776
3. Which is lighter, gold or plastic? Ans. Plastic
4. How many cents are there in a Australian dollar? Ans. 100.
5. What should you say in English if someone sneezes? Ans. Bless you
6. Who wrote `Animal Farm’? Ans. George Orwell.
7. Which explorer discovered the sea-route to India by rounding the Cape of Good Hope? Ans. Vasco de Gamma.
8. Which country is popularly called `The Land of the Maple Leaf’? Ans. Canada.
9. Which U.S President was assassinated in 1865? Ans. Abraham Lincoln.
10. A good husband should be deaf and a good wife blind’’. What are these sayings called? Ans. Proverbs.
11. What do English people say before a meal? Ans. Nothing.
12. Which is longer the Danube or Volga River? Ans. Volga
13. What is the currency of Greece? Ans. Drachma.
14. When did English last win the football world cup? Ans. 1966.
15. Which planet is named after the Roman god of war? Ans. Mars.
16. Zimbabwe attained independence in-? Ans. 1980.
17. World War ll commenced in-? Ans. 1939.
18. World War l commenced in-? Ans. 1914
19. Why did Pakistan leave the commonwealth in 1971? Ans. Due to recognition of Bangladesh.
20. Who drafted the Declaration of American Independence? Ans. Thomas Jefferson.
21. Which was the Napoleon’s last battle in which he was captured and exiled to St Helena? Ans. Battle of Waterloo.
22. Which country suffered the maximum in World War II? Ans. Japan
23. Which among the following battles was not fought by Napoleon? Ans. Battle of the Jutland
24. When was the war of American independence fought? Ans. 1775.
25. To which of the following countries did Karl Marx belong? Ans. Germany.
26. The war of roses in European history is associated with the ci? Ans. Germany