Highest Mountains in the World – Question, and Answer

Highest Mountains in the World – Question and Answer

Highest Mountains in the World – Question and Answer

1 Question: Which is the world highest mountain?

Answer: Mount Everest, Height 8,848 meter (29,029 ft), Country Nepal-China

2 Question: Which is the world second highest mountain?

Answer: K2, Height 8,611 meter (28,251 ft), Country Pakistan-China

3 Question: Which is the world third highest mountain?

Answer: Kanchenjunga, Height 8,586 meter (28,169 ft), Country Nepal-India

4 Question: Which is the world fourth highest mountain?

Answer: Lhotse, Height 8,516 meter (27,940 ft), Country Nepal-China

5 Question: Which is the world fifth highest mountain?

Answer: Makalu, Height 8,485 meter (27,838 ft), Country Nepal-China

6 Question: Which is the world sixth highest mountain?

Answer: Cho Oyu, Height 8,188 meter (26,864 ft), Country Nepal-China

7 Question: Which is the world seventh highest mountain?

Answer: Dhaulagiri, Height 8,167 meter (26,795 ft), Country Nepal

8 Question: Which is the world eighth highest mountain?

Answer: Manaslu, Height 8,163 meter (26,781 ft), Country Nepal

9 Question: Which is the world ninth highest mountain?

Answer: Nanga Parbat, Height 8,126 meter (26,660 ft), Country Pakistan

10 Question: Which is the world tenth highest mountain?

Answer: Annapurna, Height 8,091 meter (26,545 ft), Country Nepal

11 Question: Which is the Highest mountain in Asia ?

Answer: Mount Everest, Height 8,848 meter (29,029 ft), Country Nepal-China

12 Question: Which is the Highest Mountain in Europe ?

Answer: Mount Elbrus, Height 5,642 meter (18,510 ft), Country Russia

13 Question: Which is the highest mountain in Australia ?

Answer: Mount Kosciuszko, Height 2,228 meter (7,310 ft), Country New South Wales, Australia

14 Question: Which is the Highest mountain in North America ?

Answer: Mount McKinley, Height 6190 meter (20,310 ft), Country U.S.

15 Question: Which is the Highest mountain in Antarctica ?

Answer: Vinson Massif, Height 4,892 meter (16,050 ft)

16 Question: Which is the Highest mountain in South America ?

Answer: Aconcagua, Height 6,960.8 meter (22,837 ft), Country Argentina

17 Question: Which is the Highest mountain in Africa ?

Answer: Mount Kilimanjaro, Height 5,895 meter (19,341 ft), Country Tanzania

(Data collected)

Read More : Longest Rivers In The World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *